Ne odrečite se svojim sanjam

Projekt Inženirke in inženirji bomo, ki se izvaja pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, so v petek, 26. februarja, gostili dijakinje in dijaki Gimnazije Jesenice.

Poleg predsednika republika so v pogovoru o inženirski karieri, ustvarjalnosti in inovativnosti sodelovali tudi priznani sogovorniki, Stane Jakelj iz podjetja Acroni, bivša zlata maturantka jeseniške gimnazije dr. Mojca Volk iz Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani ter Špela Bernhard in dr. Zlatko Pflaum iz Leka, enote Biofarmacevtika.

»Slovenci smo narod inženirjev, znanja in inovacij. Upamo si,« je uvodoma dijake pozdravila Edita Krajnović, so pobudnica in glavna izvajalka projekta Inženirke in inženirji bomo!

»Ko boste razmišljali o svoji poklicni prihodnosti, o svojem življenju, boste srečali ljudi, ki vas bodo povprašali o vaših sanjah. Ko jim jih boste zaupali, bodo nekateri rekli, da je nemogoče, da bi jih dosegli. Najbolj pomembno je, da nasveta, da se tem sanjam odrečete, ne upoštevate,« je v okviru projekta Inženirke in inženirji bomo! več kot tristo zbranih dijakov na jeseniški gimnaziji nagovoril predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Dijaki so izkoristili predsednikovo družbo in ga povprašali za mnenje o javnem in zasebnem šolstvu, o tem, kako je prišel v stik s politiko, podelil je izkušnje o času iz predsedniške kampanje, o iskrenosti njegovih govorov, o migrantski in begunski problematiki ter z mladimi nadaljeval pogovor o tem, kaj v njih zbuja upanje za prihodnost. Dejali so, da verjamejo, da smo kot skupnost močnejši, zato bomo svoje cilje lahko dosegli le, če bomo enotni.