SIJajni hokejski prvaki

Naši hokejisti SIJ Acroni Jesenice so v četrti tekmi finala v sredo, 15. aprila v domači hali Podmežakljo z 2:1 premagali Telemach Olimpijo in desetič v samostojni Sloveniji postali državni prvaki. To je prvi naslov za železarje po letu 2011. Uvodna tretjina se je končala brez golov, čeprav sta imeli obe ekipi lepe priložnosti, a sta bila oba vratarja nepremagljiva.

Po zaključku napetih in zelo zanimivih zadnjih dveh tretjin igre  se je slavje pred več kot 3.000 navijači v Podmežakli lahko začelo.

"Občutki so fenomenalni, tribune so bile polne. Na tekmo smo šli popolnoma neobremenjeni, s prednostjo ene zmage. Seveda pa pripomore, če cela dvorana navija zate. Tudi če si utrujen, sploh ne veš, da si utrujen, drsaš že zaradi navijačev," je bil zadovoljen 26-letni Sašo Rajsar. Eden izmed najboljših posameznikov finala.
Tako so temelji za novo uspešno zgodbo na Jesenicah postavljeni. V finalu so bili vsi štirje napadi sestavljeni samo s slovenskimi igralci, vratar Aleksis Ahlqvist pa je bil vsekakor dodana vrednost. Najpomembneje je, da se cilji za naslednjo sezono ustrezno postavijo. Liga Ebel je lahko dolgoročni cilj.